Opslagtanks

Nederland

Vopak Nederland – RBI Implementatie project

Waar: Nederland

In 2014 is Vopak Nederland in samenwerking met Inventure Technologies gestart met het Programma RBI Tanks. Als eerste project in dit programma worden alle Terminals van Vopak in Nederland onder een Risk Based Inspection regime gebracht. Doel van het programma is borging van de integriteit van de tanks, aantonen van de compliance met alle relevante wet- en regelgeving en operatie van de opslagtanks op een efficiënte termijn.

Robin Essenius, Program Manager Tanks van Vopak Nederland is tevreden over de samenwerking met Inventure Technologies:
“Vopak is een aantal jaren geleden gestart met de implementatie van RBI op basis van EEMUA 159 bij een beperkt aantal terminals. Al snel zag men de meerwaarde in van RBI, ook voor de andere terminals. Vanwege de enorme variatie aan tank-types en degradatiemechanismen is het geen eenvoudige opgave om alles beheersbaar in één systeem onder te brengen. In 2014 zijn wij de samenwerking gestart met Inventure Technologies om RBI breder uit te rollen binnen Vopak. De combinatie van de software en de expertise van Inventure, gecombineerd met ons eigen team, heeft ons de mogelijkheid gegeven om RBI te implementeren voor alle terminals in Nederland.

Wij kijken ernaar uit om de rest van het programma samen met Inventure Technologies uit te voeren in de komende jaren.”


Rotterdam/Botlek

RBI opslagtanks

Waar: Rotterdam/Botlek

Voor een opslagtankbedrijf in Rotterdam heeft Inventure Technologies een RBI project uitgevoerd waarbij op alle tanks een RBI assessment is uitgevoerd. De methode alsmede het RBI handboek is goedgekeurd door de EEMUA.


Rotterdam/Botlek

Consultancy Tank Onderhoud